Toplotne pumpe malog kapaciteta

PUTEM IMPERATORA

 

MIFIMI Energy, u saradnji sa italijanskim proizvođačem toplotnih pumpi vrhunskog kvaliteta HIDROS, rešio je na svojstven način da proslavi 17 vekova od Milanskog edikta. Proslavite sa nama uz promociju nove Hidros linije toplotnih pumpi malog kapaciteta i velike efikasnosti. U godini Milanskog edikta dajemo popuste do 50% sa cenama koje kreću već od 2000 eur (bez PDV). Više o tome možete pročitati ovde.

HIDROS liniju toplotnih pumpi poseduju evropski kvalitet i italijanski dizajn. Svi naši proizvodi poseduju sertifikate kvaliteta renomiranih evropskih sertifikacionih laboratorija.

HIDROS Italija- kompanija koja je nastala 1993. god.

Karakterišu je brz rast i razvoj i pripadnost višem kvalitetnom segmentu tržišta. Pored jake produkcijske linije poseduje i jak razvojni tim sa laboratorijama. To omogućava da brzo odgovara na zahteve tržišta i klijenata i da pored standarnih ponudi i proizvode po zahtevu. Takođe, razvojni tim radi na neprikidnom usavršavanju proizvoda i njihovoj većoj efikasnosti. To kao rezultat ima vašu veću uštedu.

Produkcijska linija obuhvata celokupnu paletu uređaja koji se koriste u klimatizaciji. Linija toplotnih pumpi pokriva sve 3 tehnologije koje su u upotrebi: vazduh–vodavoda–vodazemlja–voda kao i postojanje hibridnih toplotnih pumpi (pumpe koje koriste dva izvora energije).

 

Efikasnost toplotnih pumpi

Ukoliko niste upoznati sa COP (koeficijent efikasnosti) parametrom to možete pročitati ovde.

Voda-voda
–          Režim hlađenja (7C/12C): 3,9-4,4
–          Režim grejanja (35C/30C): 4,7-5,4
–          Režim grejanja (45C/40C): 3,5-4,2

Zemlja-voda
–          Režim hlađenja (7C/12C): 4,3-4,7
–          Režim grejanja (35C/30C): 5,3-5,7
–          Režim grejanja (45C/40C): 4,1-4,4
Napomena: ovaj model toplotne pumpe predstavlja sistem sa vrhunskim performansama, a može raditi i sa podzemnom vodom kada ima i veću efikasnost od prikazane.

Vazduh-voda
(na +7C spoljne temperature u režimu grejanja, tj +35C u režimu hlađenja, što je standardna kalkulacija za sve proizvođače)
–          Režim hlađenja (7C/12C): 2,6-3,1
–          Režim hlađenja (18C/23C): 3,3-3,8
–          Režim grejanja  (35C/30C): 4,1-4,5
–          Režim grejanja (45C/40C): 3,2-3,5

Napomena: HIDROS poseduje patentiranu E.V.I tehnologiju, tako da njene pumpe imaju 27% bolje performanse od konkurencije i mogu raditi do -20C (laboratorijski garantovano) tj -30C (iskustvo iz Nemačke od prošle godine) spoljne temperature bez upotrebe električnih grejača. Više o COP ovog modela pumpi (grafik preslikavanja u odnosu na spoljnju temperaturu) možete videti ovde.

 

Imate radijatore u kući koje ne želite da bacite? Hoćete samo kotlarnicu da zamenite?

Nema problema. Toplotne pumpe HIDROS proizvodnje standardno daju temperaturu do vode u instalaciji od +55C (+60C za model zemlja-voda) dok na zahtev možemo isporučiti i visokotemperaturne pumpe koje daju i preko +70C.

 

Da li ove toplotne pumpe mogu vršiti pripremu sanitarne vode?

Da. Toplotne pumpe voda-voda mogu u zimskom periodu vršiti pripremu sanitarne vode, dok toplotne pumpe zemlja-voda i vazduh-voda mogu to raditi tokom cele godine.

 

Korisne informacije

Kompletne specifikacije sa svim podacima koji su nastali kao rezultat laboratorijskog testiranja prilikom izdavanja evropskih sertifikata kvaliteta možete pogledati ovde.

Sertifikati kvaliteta
–          IQNET
–          UNI EN ISO 9001:2008
–          Bureau Veritas (CE)

 

Za sva dodatna pitanja u vezi sa cenama, postupcima, izradama projekata kontaktirajte nas na dežurni broj telefona  +381 63 8 411 400 ili putem e-mail adrese office@mifimi.com

Poslednji tekstovi